Noored õpivad metsatulekahjude ennetamist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju
Metsatulekahju Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Päästeamet koostöös SA Erametsakeskusega alustab kolmapäeval noorte koolitamist metsatulekahjude ennetamiseks, õpperetkedele on kaasatud ka pääste noorteringide noored.

Aprilli viimastel päevadel ja mais toimuvad retked üle Eesti kokku 15 grupiga. Päästeameti prognoosi kohaselt osaleb veidi enam kui kuu jooksul koolitustel ligi 250 noort. Pääste noorteringe on Eestis üle 30, neisse kuuluvad lapsed ja noored vanuses 7-19 aastat.

Päästeameti teatel on noorte koolitamise eesmärk tõsta teadlikkust sellest, kuidas hooletusest alguse saanud metsatulekahjud mõjutavad bioloogilist mitmekesisust ja kuidas tulekahjusid ennetada. Noored õpivad, kus ja millal võib tuld teha ning kuidas on võimalik ära hoida metsatulekahju ohtu.

Lisaks saavad noored teada, kes ja millise tegevusega peamiselt metsatulekahjusid põhjustavad ja mida saab teha metsatulekahju avastamise korral. Samuti saavad noored infot, kuidas vabatahtlikuna tuletõrjumisel kaasa lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles