Valgevene opositsioonijuht astus kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuri pistetud Andrei Sannikov Minski kohtusaalis.
Puuri pistetud Andrei Sannikov Minski kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Mullu Aleksandr Lukašenka vastu Valgevene presidendiks kandideerinud opositsiooniliider Andrei Sannikov astus täna Minskis kohtu ette, süüdistatuna Lukašenka valimisvõidu järel puhkenud massimeeleavalduse organiseerimises.

Endist asevälisministrit ja opositsiooni peamise uudisteportaali Charter 97 asutajat Sannikovi ootab süüdimõistmisel kuni 15-aastane vabadusekaotus, vahendas AFP.

Tegemist on järjekordse opositsiooniaktivistide vastu suunatud kohtuprotsessiga, mille lääneriigid on hukka mõistnud.

Sannikov vahistati 19. detsembri öösel, mil opositsiooni kutsel tulid kümned tuhanded inimesed Minskis tänavatele, et avaldada meelt Lukašenka ülekaaluka valimisvõidu vastu. Miilits surus demonstratsiooni jõhkralt maha ja pidas kinni sadu inimesi. Kohtu ette on neist toodud või tuuakse üle 40, nende seas viis Lukašenka vastaskandidaati.

Alates detsembrist KGB vanglas vahi all olnud Sannikov sai ametlike tulemuste kohaselt valimistel vaid 2,5 protsenti häältest, ehkki teda peeti opositsiooni juhtivaks kandidaadiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles