Kivirähk: teerullipoliitika venelaste suhtes pole kadunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk.
Juhan Kivirähk. Foto: Mihkel Maripuu

Nelja aasta eest peaminister Andrus Ansipit pronksööde ajal märatsejate ämmemandaks nimetanud sotsioloog Juhan Kivirähki hinnangul jätkab valitsus ning avalik retoorika ka praegu kas inimlikust rumalusest, kompleksidest või tahtlikult rahvuse pinnal Eesti kodanike eristamist.

Paraku on meil ikkagi esil erinevused rahvuse pinnal, taunis Juhan Kivirähk Vikerraadio hommikuprogrammis antud intervjuus, tuues näiteks riigikogu valimiste ajal toodud võrdluse eestlaste ja venelaste poliitilistest eelistustest, vahendasid ERRi uudised.

Sotsioloogi sõnul on praegu esil olev vene koolide probleem vastupidiselt minister Jaak Aaviksoo väidetele samuti Eesti valitsuse politiseeritud.

«Ega keegi pole ju eesti keele õppimise vastu - tahaksin näha neid teaduslikke uuringuid, mis ütlevad, et just 60 protsenti õppekavast on see, mis tagab õppekeele oskuse, äkki aitab 45 või 50 protsendist? Siin peaks siiski mingi diskussioonikoht olema, aga mitte tegutsema küllaltki sarnasel teerullimeetodil nagu nelja aasta eest pronksööde ajal,» sõnas Kivirähk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles