Maardu sotsiaalmaja põleng sai alguse hooletust suitsetamisest

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maardu linnas süttis üleeile südaöösel põlema sotsiaalmaja, hoonest toimetati haiglasse seitse tulekahjust suitsu sisse hinganud inimest. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse suitsetamisest.

Üleeile hilisõhtul kell 23.57 teatati häirekeskusele, et Maardus Kallasmaa tänaval põleb kolmekorruselise sotsiaalmaja üks teise korruse korter. Suits levis maja teistessegi ruumidesse.

Päästjad evakueerisid majast viis inimest, osad tõmberedeli abil akende kaudu, osa toodi välja läbi trepikoja. Kiirabi toimetas haiglasse seitse kannatanut, kes olid hinganud sisse tulekahjust tekkinud suitsu, nendest üks oli kaotanud põlengu ajal ka teadvuse. Kohapeal anti esmaabi veel ühele inimesele.

Sündmusele reageerisid Lasnamäe, Assaku, Muuga, Pirita ja Kesklinna päästekomandode päästjad ning päästetehnika kustutasid põleva korteri ja ventileerisid ruumid kella 1.58ks.

Paljud sotsiaalmaja korterid said tulekahju tõttu tahmakahjustusi ning kustutustööde käigus veekahjustusi. Sotsiaalmaja töötajad koostöös linnavalitsuse esindajaga korraldasid nende elanike, kelle kodu sai kahjustada, ümbermajutuse teise sotsiaalmajja. Tulekahju täpsemad asjaolud selgitab uurimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles