Keskkonnainvesteeringute keskuse nõukogu juhib minister Pentus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Keit Pentus.
Keskkonnaminister Keit Pentus. Foto: Toomas Huik

26. aprillil toimunud keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) nõukogu koosolekul valiti nõukogu uueks esimeheks keskkonnaminister Keit Pentus.

Lisaks kinnitas nõukogu KIKi 2010. aasta majandusaasta aruande ning keskkonnaprogrammi maakondliku keskkonnateadlikkuse rahastusotsused, teatas KIKi pressiesindaja.

«Keskkonnainvesteeringute keskuse viimaste aastate kõige suuremad ja olulisemad tegevused on toimunud puhta joogivee tagamise vallas. Eelmisel aastal eraldati just veemajanduse investeeringuteks kõige rohkem vahendeid - kokku ligi 60 miljonit eurot nii Eesti kui Euroopa Liidu vahenditest,» selgitas KIKi nõukogu esimees Keit Pentus.

Puhta keskkonna tagamiseks tehtavate investeeringute kõrval aga sama tähtsad ka keskkonnateadlikkuse parandamisele suunatud projektid. «Õhutan kõiki koole ja lasteaedu taotlema toetust projektidele, mis laiendavad laste teadmisi Eesti loodusest,» leidis Pentus. «Mida paremal tasemel on tänastel noortel teadmised loodusest ja keskkonnast tervikuna, seda vähem peame tulevikus kulutama raha ebamõistliku käitumise tagajärgede kõrvaldamisele.»

Eilsel nõukogu istungil leidsid toetust 224 keskkonnateadlikkuse projekti kogusummas üle 600 000 euro. Ülejäänud veebruaris esitatud keskkonnaprogrammi taotluste osas teeb nõukogu otsuse suvel, kuid juba on avatud ka käesoleva aasta teine taotlusvoor, mis sulgub 15. augustil. Taotlusi saab esitada läbi keskkonnaprogrammi e-keskkonna KIKAS, mis asub aadressil kikas.kik.ee, rahastatud projektide nimekiri avaldatakse KIKi kodulehel lähipäevadel.

2000. aasta mais tegevust alustanud keskkonnainvesteeringute keskus on juhtiv keskkonnaabi ja -investeeringute suunaja. KIK suunab keskkonnakasutusest laekuva raha keskkonnaprojektide arendamisse, täidab Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondi, Euroopa Sotsiaalfondi ja Ühtekuuluvusfondi keskkonnaprojektide rakendusüksuse ülesandeid ning rakendab rohelist investeerimisskeemi (CO2 kvoodi müük ja toetuste vahendamine). Ühtlasi on KIKist võimalik keskkonnaprojektide arendamiseks laenu taotleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles