Delfi viis kommentaaritüli Leedoga ringkonnakohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupp.
Ekspress Grupp. Foto: Postimees .ee.

Internetiportaal Delfi vaidlustas Tallinna ringkonnakohtus otsuse, mis andis solvava sisuga internetikommentaaridest tekkinud tülis õiguse laevaärimees Vjatšeslav Leedole.

Delfi esindaja vandeadvokaat Villu Otsmann on varem öelnud, et Delfi jaoks on tegemist põhimõttelise küsimusega ning ringkonnakohtult taotletakse Leedo kasuks langetatud kohtuotsuse tühistamist.

Leedot esindav vandeadvokaat Toomas Vaher on varem öelnud, et esimese astme kohtulahend on eriti oluline samm selles suunas, et seaduses kirjapandud õigused ka tegelikkuses realiseeruksid.

«Põhiõiguste hulka kuuluvad hüved, nagu õigus heale nimele ja väärikusele, on meedia poolt viimasel ajal tihti jalge alla tallatud ning väga oluline on mõista, et meediaväljaanne, eriti elektrooniline meedia, vastutab ka kommentaatorite kaudu avaldatud solvangute eest,» nentis Vaher.

Harju maakohus mõistis 27. juunil Delfilt Leedole tema au teotavate kommentaaride avaldamise eest internetiportaalis moraalse kahju hüvitamiseks 5000 krooni.

Maakohus leidis, et Delfi vastutab internetiportaalis avaldatud kommentaaride sisu eest, mis põhjustasid Leedole negatiivseid emotsioone, olid tema au teotavad ning head nime ja väärikust alandavad.

Leedo kaebas Delfi kohtusse portaalis 2006. aasta 24. jaanuaril artikli «SLK lõhkus plaanitava jäätrassi» juures ilmunud kommentaaride tõttu. Artikkel sai lugejatelt kokku 185 kommentaari, millest 20 hindas Leedo oma au teotavateks.

Tallinna ringkonnakohus arutab Delfi ja Leedo kommentaaritüli 26. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles