Keskpolügoonil algab Kaitseliidu suurõppus Sibul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased
Kaitseliitlased Foto: Marko Saarm / Sakala

Esmaspäeval algas kaitseväe keskpolügoonil Kaitseliidu Lõuna maakaitseringkonna õppekogunemine, mis laupäeval läheb läheb üle suurõppuseks Sibul.

Kaitseväe keskpolügoonil algas esmaspäeval Kaitseliidu Lõuna maakaitseringkonna õppekogunemine, mille esimesel päeval kogunesid staap ja kompaniiülemad-rühmaülemad, seejärel jaoülemad ja erialaspetsialistid ning neljapäeval ülejäänud isikkoosseis, edastas Kaitseliit. Õppekogunemine lõpeb reedel ning läheb laupäeval sujuvalt üle õppuseks Sibul.

Õppusel harjutavad Kaitseliidu Lõuna-Eesti malevad koos Eestis asuva NATO lahingugrupiga konventsionaalse lahingutegevuse oskusi.

Õppuse stsenaariumi kohaselt viivad Kaitseliidu lahing- ja tagalakompaniid läbi kaitsetegevusi ning neid ründavad kergjalaväekompaniid, keda toetab NATO lahingugrupp.

Kaitseliidu Tartu maleva pealiku ja õppuse juhi kolonelleitnant Kalle Köhleri sõnul võtab õppus kokku Kaitseliidu Lõuna-Eesti malevate kolmeaastase õppetsükli ning valmistab staabid ja üksused ette järgmisel kevadel toimuvaks Kaitseväe suurõppuseks Siil. «Samuti annab liitlaste osalemine õppusel kaitseliitlastele suurepärase võimaluse harjutada koostööd Eestis asuvate NATO lahingüksustega,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles