Digitippkohtumist kajastas Tallinnas üle 400 ajakirjaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Annika Haas

Tallinnas reedel lõppenud Euroopa Liidu digitaalvaldkonna tippkohtumist käis kajastamas üle 400 välisajakirjaniku.

«Tippkohtumisele saabus ja oma registreerimiskaardi võttis välja üle 400 ajakirjaniku,» ütles Piret Seeman Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise meeskonna pressimeeskonnast reedel BNS-ile.

Kui algselt oli avaldanud soovi kohtumist kohapeal kajastada üle 600 välisajakirjaniku, siis tegelikult saabus kohale siiski mõnevõrra vähem reportereid

«Kõige rohkem tuli Tallinna Saksa ajakirjanikke, aga palju oli ka prantslasi, itaallasi ja hispaanlasi,» ütles Seeman.

Kuna suur osa Eestisse tulnud ajakirjanikest baseerub igapäevaselt Brüsselis või ka mõnes teises Euroopa linnas kui meediaväljaanne, mille jaoks nad töötavad, siis on riikide kaupa täpset ülevaadet raske koostada, viitas Seeman.

Tallinna saabunud välisajakirjanike programm algas juba neljapäeval, kui neid briifisid peaminister Jüri Ratas ja riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Klen Jäärats, hiljem võttis välisreporterid vastu ka president Kersti Kaljulaid. Ajakirjanikega kohtus ka valitsuse digitaalteemade koordinaator, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Siim Sikkut ning Riigi Infosüsteemida Ameti juht Taimar Peterkop.

Digitippkohtumisele saabunud ajakirjanikele pakuti ka võimalust külastada Tallinna Reaalkoolis robootika tundi ning vaadata pakirobotite tööd Kakumäel.

Seemani sõnul oli mitme väljaande töötajatel ka oma programm, kuna nad soovisid kajastada Eesti digiühiskonda rohujuures tasandil

Hinnanguliselt võib Tallinnas peetud tippkohtumine olla üks suurimaid maailma pressi tähelepanu saanud kohtumisi Eestis.

Reedel Tallinnas lõppenud tippkohtumisel kinnitasid Euroopa Liidu liidrid soovi ja valmisolekut liikuda edasi digitaalse Euroopa arendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles