Mereväe sõjalaevad osalevad Soomes õppustel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuukri-ja toetuslaev EML Wambola.
Tuukri-ja toetuslaev EML Wambola. Foto: srs Siim Verner Teder

Mereväe sõjalaevad osalevad sel nädalal Soomes peetavatel õppustel Baltic Shield, kus harjutatakse pardarelvadest laskmist, miinide jahtimist ja parendatakse koostööd liitlasüksuste vahel.

«Baltic Shieldi intensiivsetel laskeharjutustel osalemine annab märkimisväärse panuse meie meeskonna laskeoskuse treenimisele,» ütles miinijahtija Admiral Cowani komandör vanemleitnant Ardo Riibon. Ühtlasi peab komandör oluliseks riikidevahelise operatiivse koostöö edendamist, milleks alanud õppus vahetu platvormi pakub.

Eestlased on Baltic Shieldil esindatud miinijahtijatega Admiral Cowan, Ugandi ning staabi- ja toetuslaevaga Wambola, soomlased osalevad õppusel miinitõrjelaevadega Katanpää, Vahterpää ning mereväealusega Syöksy, edastas kaitseväe peastaap. Kokku võtab õppusest osa ligi 200 tegevväelast ning ajateenijat.

Õppusel kasutatakse ründelennukite imiteerimiseks lennukite järel veetavaid sihtmärgikotte ning 20 kuni 100 meetri kõrgusel lendavaid droone. Lisaks laskmistele on õppusel planeeritud ka miinijahtimise-, manöövri- ja puksiirharjutused ning postipaki vahetamine laevade vahel.

Eesti mereväe miinijahtijad on relvastatud 23-millimeetrise kaliibriga õhutõrjekahuritega. Sõjalaevade relvastusse kuuluvad ka 12,7-millimeetrise kaliibriga raskekuulipildujad Browning.

Soomlaste Katanpää-klassi miinijahtijate varustuses on 40-millimeetrise kaliibriga õhutõrjerelv Bofors L/70.

Eesti sõjalaevad on Soome mereväe poolt korraldatavatel laskeharjutustel osalenud alates 2010. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles