TS Laevad peab koolitusnõudeid laevaperele liiga karmiks (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Piret.
Parvlaev Piret. Foto: Liis Treimann

Mandri ja suursaarte parvlaevaühendust korraldav riigifirma TS Laevad leiab, et laevaperele kehtestatud koolitusnõuded on liiga karmid, majandusministeerium ja veeteede amet pole aga sellega nõus, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Suurim mure on ettevõtte kinnitusel koristajad, kes peavad läbima kriiside juhtimise ning ohutusalase baasväljaõppe, kuigi hiljem võib selguda, et inimesele ei sobigi laevas töötamine. Firma hinnangul piisaks lihtsalt laevakapteni koolitusest.

Ministeerium ja veeteede amet kinnitasid aga, et ei poolda leebemaid reegleid.

«Kui siin on rõhk kohalikul rannasõidul, siis ei ole erilist vahet, et need koolitused on laevatüübi põhised ja kas õnnetus juhtub kohalikus rannasõidus või rahvusvahelises vees, siis reageerimine ja meeskonna valmisolek peab olema ühesugune. Selles mõttes meie seisukoht on, et ohutusnõuded on vajalikud ja ka väljaõpe on vajalik,» rääkis veeteede ameti peadirektori asetäitja Marek Rauk.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles