Saksa politsei tabas ka teise taksojuhi mõrvas kahtlustatava

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets
Viktor Kabanov ja Andrei Karanets Foto: Politsei

Eile peeti Saksamaal kinni 24-aastane mees, keda kahtlustatakse Viljandimaal toimunud taksojuhi mõrvas.

Mees peeti kinni tänu avalikkuselt saadud vihjetele ning operatiivsele koostööle Eesti ja Saksamaa vahel.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kriminaalpolitseiosakonna kriminaalteabe büroo sai täna öösel teate, et Saksamaal Gubeni linna lähiümbruses peeti kinni Andrei Karanets, keda kahtlustatakse eelmisel pühapäeval Viljandimaal aset leidnud taksojuhi mõrvas.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et mõrvas kahtlustatava kinnipidamiseni viisid avalikkuse poolt saadud vihjed ja eri riikide politseinike töömeetodid.

«Andrei peeti kinni Eestist röövitud sõiduki Škoda juures,» lisas Vallo Koppel.

 Sõiduki on politseinikud arestinud ning toimetatud politsei valve all olevasse parklasse.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa ütles, et Andrei Karanets viibib praegu  vahi all Cottbus´i vanglas, kust ta toimetatakse täna kohalikku kohtusse ütlusi andma.

Lähiajal esitatakse Saksamaale vajalikke dokumente, mille alusel hakkab Saksamaa menetlema kinnipeetud isikute Eestile loovutamist.

«Kinnipeetud Viktor Kabanovit ja Andrei Karanetsi kahtlustatakse mõrvas seoses röövimise või omakasu motiivil ning seadus näeb sellise kuriteo eest süüdimõistmisel karistusena ette 8-20-aastase või eluaegse vangistuse. Tegemist on esialgse kahtlustusega, mis menetluse käigus võib muutuda,» kommenteeris Talimaa.

Kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et Interpoli Eesti üksuse kaudu edastati info rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud meestest 49-le Interpoli Euroopa-regiooni liikmesriigile.

«Samuti palusime kõikidel riikidel pöörduda avalikkuse poole hoiatamaks elanikkonda, et Eestist on põgenenud mõrvas kahtlustavad isikud, kes toidu ja rahaliste vahendite hankimiseks võivad toime panna uusi kuritegusid,» lisas Koppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles