Mesised sealihavardad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mesised sealihavardad
Mesised sealihavardad Foto: Jaan Heinmaa

6 suuremat või 12 väiksemat varrast

2 sl värskeid rosmariinilehti

poole apelsini koor, ribadeks lõigatud

1 dl oliiviõli

6 sl vedelat mett

6 sl apelsinimahla

3 sl sidrunimahla

3 rammusat purustatud küüslauguküünt

soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

1 kg sealiha, suupäraste tükikestena

u 20 (värsket) loorberilehte

soovi korral 3 suuremat viilutatud punast sibulat

serveerimiseks näiteks fooliumis küpsetatud koorega kartul, apelsiniviile või lamedat leiba

Suru uhmrinuia või puulusikaga rosmariini ja apelsinikoort, et aromaatsed õlid pääseksid sealiha maitsestama. Lisa mesi, mahlad, küüslauk ja õli. Aseta marinaadi lihakuubikud ning sega kõik korralikult läbi. Soovi korral lisa marinaadi ka sibulaviilud. Jäta liha paariks tunniks jahedasse maitsestuma.

Kuumuta ahju- või söegrill, lüki liha vaheldumisi loorberiga (ja sibulaga) vardasse. Puista lihale soola-pipart. Aja ülejäänud marinaad keema ning pintselda sellega lihavardaid küpsemise ajal. Keera liha kohe, kui üks grillitav külg on pruunikas-krõbe, ning pintselda tihedalt marinaadiga. Liha peaks küps olema u 12–15 minutiga (sõltub sellest, kui suured lihatükid oled lõiganud). Hoia liha enne serveerimist vähemalt 5 minutit fooliumis ja serveeri kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles