Venelaste uus taktika on droonilennud (7)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idanaabri korrakaitsjate poolt leitud droon suutis kleenukesest välimusest hoolimata kanda ligi kaheksa kilogrammi raskust lasti.
Idanaabri korrakaitsjate poolt leitud droon suutis kleenukesest välimusest hoolimata kanda ligi kaheksa kilogrammi raskust lasti. Foto: Pihkva politsei

Selle aasta 18. juulil pidasid Venemaa piirivalve ametnikud kinni isiku, kes kasutas Eestisse salasigarettide smuugeldamiseks drooni, mille kandevõime oli ligi kaheksa kilogrammi.

Toona kirjutasid sellest juhtumist vaid Pihkva kohalikud lehed, kuid tõenäoliselt võis last teel olla Eestisse. Kaheksa kilogrammi salasigarette ise otseselt ohtlikud ei ole, ent see on mitmes mõttes alarmeeriv näide.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) teabeanalüüsi talituse juhi Toomas Kuuse ning tema meeskonna tehtud analüüsid ja ohuhinnangud on suunised politsei- ja teiste asutuste juhtimisotsuste tegemiseks. Nende töö on analüüsida kõikvõimalikku infot sündmustest ja süütegudest kuni suurte üleriigiliste juhtumiteni välja ning leida nendest politsei tegevust mõjutavat.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles