Postimees Londonis: rahvas ei mahtunud enam tänavatele ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas voolab Buckinghami palee esisele, et tervitada värskelt abiellunud Kate'i ja Williamit
Rahvas voolab Buckinghami palee esisele, et tervitada värskelt abiellunud Kate'i ja Williamit Foto: SCANPIX

Londoni tänavad ja pargid olid pulmadeks välja tulnud elanikest nii pungil, et ei mahtunud enam ära ja inimesed pidid taanduma kõrvaltänavatele või pubidesse, vahendas Postimehe reporter Inga Höglund kohapealt.

«Mingi hetk oli rahvast nii palju kogunenud, et kõik väljakud ja pargid pandi kinni ja kedagi juurde ei lastud,» rääkis Höglund. «Esialgu oli veel vaid Hyde pargis ruumi, lõpuks isegi seal mitte. Kõik avalikud väljakud, kus ekraanidelt pulmade ülekannet vahendati, olid rahvast üle ujutatud.»

Samuti ei lastud rahvast enam juurde Buckinghami palee sõidutee juurde, nii et inimesed ronisid väravate peale ja kõikvõimalike muude kõrgemate esemete otsa, et vähegi midagi näha.

«100 meetri raadiuses kuningliku paari teekondadest olid rahvamassid juba sõiduteedel, nii et autod ei saanud sõita. Lõpuks said paljud sisse pubidesse ja pidid telekaga leppima,» rääkis Höglund.

Tema sõnul on kogu melu väga vahva. «Röökimine ja kiljumine käis vahetpidamata iga erilise hetke peale, samuti käis selle juurde lippudega lehvitamine.»

«Kes olid välja tänavatele tulnud, olid hästi rahul, et korraks pruutpaari nägid, ehkki olid selleks tunde oodanud ja kogu laulatuse ülekandest selle nimel ilma jäänud.»

Kõik britid olid vaimustuses kaunist pruutkleidist. «Kui pruudil sõrmus esialgu sõrme ei läinud, hoidsid kõik hinge kinni. Ausalt öeldes polnud kriitikat üldse kuulda,» ütles Höglund.

Ehkki pärast Buckinghami palee rõdult rahva tervitamist taandus pruutpaar telepildilt, on Londoni tänavatel siiamaani pidulik ja ülev meeleolu. «Välja on toodud koogikesed, šampust juuakse. BBC käib non-stop igal pool telerites,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles