Õnnetu juhus tegi suurfarmis puhta töö

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seakatku koldesse sisenemisel kehtivad karmid reeglid ka ametnikele.
Seakatku koldesse sisenemisel kehtivad karmid reeglid ka ametnikele. Foto: Kaspar Mäe / Virumaa Teataja / Scanpix

Läänemaal asuvas Linnamäe sigalas avastatud seakatku põhjuste uurimine on välja selgitanud, et farmipidaja ei rikkunud bioohutusnõudeid ja katkupisik võis sigalasse jõuda koos söödaga.

Läänemaa veterinaarkeskuse juhi Aavo Lumi sõnul ei saa Linnamäe Peekoni omanikele ega töötajatele katku puhkemise pärast midagi ette heita, kirjutab Lääne Elu.

«Nii veterinaar- ja toiduameti eksperdid kui ka loomsete jäätmete käitlemisega tegelnud Vireen on öelnud, et nad pole seni üheski farmis kokku puutunud nii hästi täidetud bioohutusnõuetega,» kinnitas Lumi.

Maaülikooli teadlased on veterinaar- ja toiduametiga (VTA) koostöös välja selgitanud, et katkupisik võis Linnamäe seafarmi jõuda koos söödaga.

Lumi sõnul desinfitseeritakse välispidiselt  kõik sigala territooriumile sisenevad sõidukid aga ei saa välistada, et sööta vedanud auto  oli enne seda vedanud midagi muud, mis katkupisikuga kokku puutus, näiteks põllult viljakoormat.

Linnamäe sigalas tuli katkupuhangu tõttu hukata 6800 siga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles