IRLi endise peakontori ostja kinnitusel saab hoonest eramu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi maja Wismari ja Toompuiestee nurgal, mille müügist erakond sai 9,5 miljonit krooni.
IRLi maja Wismari ja Toompuiestee nurgal, mille müügist erakond sai 9,5 miljonit krooni. Foto: Priit Simson

Ärimees Anton Soldunov, kes ostis Isamaa ja Res Publica Liidult (IRL) Tallinna Kesklinnas Wismari tänaval paikneva endise peakontori hoone, kavatseb selle ümber ehitada eramuks ja asuda seal elama.

«Ma olin kinnisvarabüroo Arco Vara klient ja otsisin endale maja. Firma pakkus mulle seda hoonet ja ma olin nõus,» ütles Soldunov reedel BNSile.

Enda sõnul sai ta pakkumise kuu aega tagasi ning mõne nädala eest allkirjastati hoone ostu-müügi tehing. «Ma isegi ei teadnud seda maja ostes, et seal mingi partei asub,» ütles ärimees, rõhutades, et poliitikaga ta ei tegele ning majaost kuulub eraelu valda.

«Maja nõuab veel suuri kulutusi, tõsist remonti, mille käigus tuleb täita kultuuriväärtuste ameti nõudeid,» lisas ta.

Maja maksis 600 000 eurot

IRL teatas neljapäeval, et aadressil Wismari 11 asuva hoone ostis erakonnalt Anton Soldunov hinnaga 9,5 miljonit krooni ehk enam kui 600 000 eurot. Tehingut vahendas Arco Vara.

Internetis leiduvatest avalikest andmetest selgub, et Anton Soldunov on Peterburis tegutseva Renault’ autosid müüva ettevõtte Petrovskiy Autocenter omanik. Soldunov on oma Google'i profiili veebilehele juba 30. märtsil üles riputanud viis pilti IRLi peakontori hoonest. Piltide pealkiri on «Domik dlja gnomika» («Maja päkapikule»).

Krediidiinfo andmetel on Soldunov klaas-, portselan- ja fajanssnõude ning keraamikatoodete jaemüügiga tegeleva Imperial Porcelain OÜ juhatuse liige. Samuti kuulub ta kinnisvara haldusega tegeleva Sillog OÜ juhatusse. Tallinnas Pikal tänaval asuvad ettevõtted on registreeritud vastavalt 2006. ja 2005. aastal.

IRL: maja ei sobinud kontoriks

IRLi tegevjuht Tiit Riisalo ütles neljapäeva ennelõunal, et erakond otsustas hoone müüa, kuna see on projekteeritud eramuks ja on seetõttu kontorina ebafunktsionaalne. «Praktiliselt pool majast on kontorina kasutuskõlbmatu, küll aga tekitab kulusid,» lausus ta ja lisas, et erakonna põhitegevus on midagi muud kui kinnisvara haldamine.

Riisalo sõnul peaks erakonna kontor paiknema funktsionaalsel ja soodsa hinnanga pinnal, mille otsimisel teeb IRL samuti nagu maja müügi puhul koostööd Arco Varaga. «Uue koha loodame leida kuu aja jooksul, sest paratamatult tekitab praegune olukord töös ebamugavusi,» ütles ta BNSile.

Enne kahe erakonna ühinemist asus Wismari tänava hoones Isamaaliidu peakontor. Isamaaliit ostis maja 2000. aastal sotsiaal- ja haridusteadlaselt, Res Publica ridades riigikokku kuulunud Ülo Vooglaiult. Kinnistu pindala on 405 ruutmeetrit, ehitisealune pind on 184 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles