Saaremaal kasvab kooli minevate laste arv

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Pärast aastaid väldanud langust pöördub esimesse klassi minevate laste arv Saare maakonnas järgmisel aastal taas tõusuteele, kui tänavusega võrreldes alustab kooliteed 30–70 last aastas rohkem.


«Tõus kestab umbes seitse-kaheksa aastat ja siis tuleb jälle langus,» rääkis Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peeters ajalehele Meie Maa. «Põhja olemegi 2010. aastal alanud ja tänavu algaval õppeaastal saavutanud, kuna 2003. aastal oli sündimus väike ja seetõttu on praegu ka vähe kooliminejaid.»

Maavalitsus koostab praegu koostöös Saaremaa arenduskeskusega koolivõrgu uuringut maakonna uue hariduskava jaoks ning kogub maakonna omavalitsustelt vastavaid andmeid. Kui tänavu alustab 1. septembril kooliteed prognooside kohaselt 251 last, siis aastal 2016 juba 318 last.

Tegelikult on sündimus mõnel aastal maakonnas tunduvalt suurem olnud, kuid Saare maakonnas läheb hiljem kooli palju vähem lapsi. «Põhiline kadu toimubki selle arvelt, et pere kolib Saaremaalt ära või võetakse lapsele kasvuaasta. Mõnel aastal võib see kadu olla kuni 30 last,» sõnas Peeters.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles