Rõivas: palun oma naise ja laste käest vabandust (80)

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: AFP / Scanpix

Endine peaminister, riigikogu praegune asespiiker Taavi Rõivas tegi ahistamiskahtluse teemal avalduse, milles teatab, et peol osalenud naisel oli tõepoolest etteheiteid ka Rõivase käitumisele.

«Täna meedias ilmunud artiklites esitatakse muuhulgas minu vastu süüdistusi ebaväärikas käitumises hiljutisel visiidil Singapuri ja Malaisiasse,» alustas Rõivas (RE) oma avaldust.

«Vastab tõele, et peol osalenud naisterahval oli etteheiteid ka isiklikult minu käitumisele ning mul on siiralt kahju, kui ma kellegi tundeid riivasin. Olen selle naisterahvaga isiklikult kohtunud, tema ees vabandanud ning arusaamatused lahendanud,» teatas Rõivas.

Riigikogu asespiiker möönis, et kuigi erinevate poolte meenutused juhtunust ei lange kokku, ei pisenda see tõika, et osa inimesi tundis end sel üritusel halvasti.

«Vabandan veel kord nii isiklikult kui kogu delegatsiooni nimel kõigi ees, kes end peol toimunu pärast halvasti tundsid. Vabandan ka oma abikaasa ja laste ees, keda see kõik paratamatult haavab.» 

Rõivase sõnul on juhtunu pooled kokku leppinud, et ei lähe kaasa spekulatsioonidega nimede või artiklis kirjeldatud sündmuste ümber. «Ma austan seda kokkulepet,» sõnas ta.

Pevkur: kõik peavad jääma igas olukorras soliidseks

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur ütles skandaali kommenteerides, et loomulikult peab igaüks, sõltumata olukorrast, jääma soliidseks ja väärikaks.

«Taavi on olukorda selgitanud ja vabandust palunud. Hinnanguid toimunule saavad anda vaid need, kes olid kohal ja nägid, mis toimus. Igasugused muud spekulatsioonid on kohatud. Aga nagu ütlesin – soliidseks ja väärikaks peab jääma igas olukorras ja igaüks,» ütles Pevkur.

Kommentaarid (80)
Copy
Tagasi üles