Nestor: Rõivas ei peaks asespiikrina jätkama (19)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Liis Treimann

Riigikogu esimees Eiki Nestor (SDE) ütles, et tema hinnangul Taavi Rõivas ei peaks oma vääritu käitumise tõttu asespiikrina jätkama ja oma seisukoha on ta Reformierakonna esimehele Hanno Pevkurile edastanud. Lõpliku otsuse teeb Reformierakonna fraktsioon.

«Väga inetu lugu, eks ta peab kõigepealt ise tegema omad järeldused,» lausus riigikogu esimees.

Nestor arutas Rõivase asespiikrina jätkamist Hanno Pevkuriga. «Tal (Taavi Rõivasel – toim) on ju omad valijad, kes ta asespiikriks valisid. Pevkur on nende kõige tähtsam esindaja tänasel päeval. Ma olen Hannoga asja arutanud ja pean seda mõistlikuks, kui selline otsus tehakse,» tõdes ta ja täpsustas, et peab silmas Rõivase mittejätkamist asespiikri kohal.

«Jah, see ei kõlba küll kuskile. Mis seal tegelikult juhtus, ma ju ei tea ega oska ka öelda, aga vähemalt asespiikri kohal ja sellist ametit ta pidama ei peaks,» rääkis Nestor ja lisas, et lõpliku otsuse teeb Reformierakonna fraktsiooni ise.

Riigikogu juhatuse, nende seas aseesimehed, valivad riigikogu liikmed. «Nende valijate jaoks peab ta olema usutav ja usaldatav. Antud oludes ma arvan, et nad peaksid selle peale hoolega mõtlema. Iga riigikogu liige ja iga inimene peab sõltumata olukorrast jääma väärikaks,» sõnas ta.

Nestor soovitas ka kõigil parlamendisaadikutel hoolikalt mõelda enne, kui nad mõnele EASi üritusele lähevad. «Peale kõige muu ei suuda nad ka oma delegatsioone koostada ja üritusi korraldada,» nentis ta.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Maris Lauri ütles Postimehele, et nende fraktsioon koguneb esmaspäeviti, teisipäeviti ja neljapäeva hommikuti.

Lauri teada ei ole fraktsioonil plaanis täna õhtu poole ega homme erakorraliselt koguneda, et arutada Rõivase jätkamist parlamendi juhatuses. Fraktsiooni esimeest Hanno Pevkurit ei ole Postimehel õnnestunud telefoni teel kätte saada.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles