Esmaspäevast algab metsanädal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaistikud.
Metsaistikud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ülehomme algab üle-Eestiline metsanädal, mida tähistatakse juba 19. korda. Nädal algab 2. mail metsapealinna tiitli üleandmisega Haapsalule.

«Eestis on iga seitsmeteistkümnes elanik metsaomanik,» põhjendas metsanädala vajalikkust keskkonnaminister Keit Pentus. «Neid tuleb väärtustada, sest metsaomanikest sõltub väga olulisel määral see, kui hea tervisega ja millises seisus meie metsad tulevaste põlvede jaoks on.»

Ta lisas, et metsanädalal on kõigil võimalik muude ürituste kõrval ka metsa istutamisel osaleda.

Selle aasta metsapealinn Haapsalu sai jaanuarikuus umbes 250-hektarilise Valgevälja metsamaa omanikuks, mis kuulus linnale ka enne Teist maailmasõda. Ka on Haapsalu kuulus oma puidust paatide ehitamise traditsioonidega.

Laupäeval, 7. mail muutub Haapsalu piiskopilinnuse hoov suureks metsakeskuseks, kus saab proovida laevaehitust ja puutööd, käia puutöölaadal ja osaleda erinevates õpitubades. Õhtul pakutakse publikule kontsertetendust ning pimeduse saabudes tulemängu. Vastavalt traditsioonile istutab linnarahva metsapäeval 7. mail metsa-aasta patroon president Toomas-Hendrik Ilves Haapsallu metsapealinna puu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles