Kevadtormil osaleb tänavu 4500 kaitseväelast

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivituslahing õppusel Kevadtorm 2010.
Viivituslahing õppusel Kevadtorm 2010. Foto: Kaitseväe peastaap

Eesti kaitseväe iga-aastasel suurõppusel Kevadtorm osaleb tänavu ligi 4500 kaitseväelast, kellest ligi poole moodustavad teenistust lõpetavad ajateenijad.

Õppus toimub 2. maist kuni 20. maini Kagu-Eestis, kus harjutatakse staapidevaheliste operatsioonide planeerimis- ja juhtimisprotseduure ning 1. jalaväebrigaadi üksuste koostööd põhilahinguliikides ja lahingutegevuse üleminekuetappides.

Õppusel osalevad kutselised kaitseväelased, ajateenijad, reservväelased, kaitseliitlased ning ka välisriikide esindajad. Vastutegevust teevad Scoutspataljoni, Kaitseliidu ja Läti kaitseväe võitlejad.

Peamiselt leiab õppuses aset Põlva maakonnas, Haaslava ja Ahja (6.-12. mai) ning Kõlleste ja Vastse-Kuuste (14.-19. mai) valdades. Põgusamalt jäävad õppuse alasse ka Võnnu, Mooste, Kanepi, Kambja, Laheda, Mäksa ja Põlva vallad. Üks pataljon koguneb ka Rannu ja Rõngu vallas Võrtsjärve ääres ning liigub sealt õppusealale.

Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas: 2003. aastal peeti Kevadtorm Lääne-Virumaal, 2004. Ida-Virumaal, 2005. Valga- ja Võrumaal, 2006. Ida-Virumaa ja Jõgeva maakondades, 2007. Tartu- ja Põlvamaal, 2008. Lääne- ja Ida-Virumaal ning 2009. Lääne- ja Ida-Virumaal ja Jõgevamaal, 2010. Pärnu- ja Viljandimaal.

Tänavune Kevadtorm on arvult üheksas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles