Politsei pidas kinni fentanüüliga äritsenud taksojuhi

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus.
Taksopeatus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Politsei pidas kinni 51-aastase mehe, keda kahtlustatakse suures koguses narkootiliste ainete ebaseaduslikus käitlemises.

FIEna taksoteenust pakkunud mees peeti kinni 9. oktoobril Jõhvis ja läbiotsimise käigus leiti tema sõidukist ligi 20 fooliumivoldikut pulbrilise ainega. Kiirtesti käigus selgus, et tegemist oli fentanüüliga, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kahtlustuse kohaselt müüs 51-aastane mees narkootilist ainet edasi Kohtla-Järvel selle aasta kevadest, kuni koguti piisavalt tõendeid ja mees peeti kinni. Kohtu loal võeti mees ka vahi alla.

Ida prefektuuri narkokuritegude talituse juht Dmitri Kabanov sõnas, et taksojuhina tegutsenud mees toimis piltlikult öeldes kui pitsatakso, mis fentanüüli tellijatele kohale toimetas.

«Diilerid katsetavad erinevaid võimalusi narkootikumide kätte toimetamiseks. Samamoodi katsetab politsei pidevalt uusi viise, kuidas narkokaubandust nii diilerite, edasimüüjate kui maaletoojate suunal ohjata,» ütles Kabanov. Ta märkis, et fentanüül kui kange sünteetiline uimasti on peamine narkosurmade põhjus. «Kui hoiame fentanüüli Eestist eemal, hoiame oma inimeste elusid,» ütles politseijuht.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Ave Arnim lausus, et vaieldamatult on antud juhul tegemist suure ühiskonnaohtlikkusega kuriteoga, mis kahjustab narkootikume tarvitavate inimeste tervist, muuhulgas toob kaasa suure hulga nii varavastaseid kui isikuvastaseid kuritegusid.

Narkootikumidega seotud kuritegude levik Ida-Virumaal on suur. «Selliste kuritegude tõkestamise puhul on oluline õigeaegne avastamine, kurjategijate väljaselgitamine ja tabamine ning toimepandu eest karistamine,» sõnas Arnim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles