Afganistanis korraldas plahvatuse 12-aastane enesetapja

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur naljatab väikeste afgaanidega Patika maakonnas aset leidnud patrullil.
USA sõdur naljatab väikeste afgaanidega Patika maakonnas aset leidnud patrullil. Foto: SCANPIX

Afganistani idaosas Patika maakonnas, mis jääb Pakistani piiri lähedale, sai 12-aastase poisi korraldatud enesetapurünnakus surma neli ja viga 12 inimest.

Rahvarohkel turul lõhkeseadelisega vesti õhkinud poisi ohvrite seas olid Shakeeni ringkonnanõukogu uus esimees Sher Nawaz, üks naine ja veel kaks meest, vahendas AFP.

Praeguste oletuste järgi oligi just Nawaz rünnaku sihtmärgiks, oletas maakonna kuberneri pressiesindaja Mokhlis Afghan, vahendas CBC News.

Patika maakond asub Pakistani piiri lähedal.

Tegemist on ühega mitmest omataolisest intsidendist vaid päev pärast seda, kui Talibani mässulised teatasid uue kevadise rünnakuseeria alustamisest võõrvägede ja kohalike ametnike vastu.

Afganistani edelaosas Ghazni maakonnas avas relvastatud mees tule politsei kontrollpunkti pihta, tappes kaks politseinikku ja kaks tsiviilisikut.

Samas maakonnas lõhkes politseijaoskonna lähistele jäetud jalgrattal olnud lõhkekeha. Vigastada sai vähemalt 11 inimest, vahendas Voice of America.

Logari maakonnas Charkhi rajoonis plahvatas teeäärne pomm. Hukkus üks inimene.

Kandahari linnas tulistas mootorrattal kihutanud mees surnuks Afganistani rahvusarmee sõduri.

Rahvusvahelise organisatsioonid, nende hulgas ka ÜRO, on soovitanud oma töötajatel Afganistanis majadest mitte lahkuda, kui see pole just hädavajalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles