Kasahstanis registreeriti kuus maavärinat

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade uusehitistele Almatõs läbi udu.
Vaade uusehitistele Almatõs läbi udu. Foto: SCANPIX

Kasahstanis on täna registreeritud juba kuus maa-alust tõuget, maa on värisenud ka Rumeenias, Moldovas ja Gruusias.

Euroopa-Vahemere seismoloogiakeskuse (EMSC) andmetel fikseeriti kuues maa-alune tõuge kell 17.37 kohaliku aja järgi. Selle tugevuses Richteri skaala järgi oli 4,8 magnituudi ja selle epitsenter jäi 74 kilomeetrit Almatõst kirdesse.

Esimesed tänased maavärinad Kasahstanis olid tugevuselt 5,5 ja 4,0 ning 3,2 magnituudi. Nende epitsenter jäi Almatõst 75 kilomeetri kaugusele.

Kahe järgmise maa-aluse tõuke tugevuseks oli 3,4 ja 4,8 magnituudi.

Rumeenia idaosas toimus täna varahommikul kell 5.24 maavärin, mille tugevuseks Richteri skaala järgi oli 4,7 magnituudi. Maa-aluseid tõukeid oli tunda Moldova pealinnas Chişinăus ja ka Tiraspolis ning Lääne-Ukrainas, vahendas Novõi Region.

USA geoloogiateenistuse andmetel asus epitsenter Rumeenia pealinnast Bukarestist 136 kilomeetri kaugusel Vrancea mäemassiivis.

Lääne-Gruusias registreeriti eile 3,5-magnituudine maavärin, vahendas Apsny. Kohaliku seismoloogiajaama teatel jäi epitsenter Ratša-Letšhumi ja Khvemo Svanethi regioonis asuvast Oni linnast 7 kilomeetrit loodesse.

Kaks aastat tagasi leidis samas regioonis aset 6-magnituudine maavärin. Pärast seda on seal fikseeritud aegajalt 3-4-magnituudiseid maavärinaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles