Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia rõõmustavad bin Ladeni surma üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa välisminister Alain Juppe (vasakul) ja Saksamaa välisminister Guido Westerwelle 14. aprillil Berliinis.
Prantsusmaa välisminister Alain Juppe (vasakul) ja Saksamaa välisminister Guido Westerwelle 14. aprillil Berliinis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa, Saksamaa ja Itaalia välisministrid teatasid, et Al-Qaeda liidri Osama bin Ladeni tapmine on oluliseks võiduks terrorismivastases sõjas.

«See on hea uudis kõigile inimestele maailmas, kes mõtlevad vabalt ja rahumeelselt,» avaldas Saksamaa välisminister Guido Westerwelle, vahendab AFP.

Itaalia välisministri Franco Frattini sõnul on tegu hea võiduga halva üle ning õigluse võiduga julmuse üle. «See on USA ja rahvusvahelise kogukonna jaoks suurepärane võit võitluses Al-Qaeda ja terrorismi vastu,» lisas ta.

«See on võit kõigile demokraatiatele, kes võitlevad põlastusväärse terrorismi vastu,» teatas Prantsuse välisminister Alain Juppe raadios. «Prantsusmaa, USA ja Euroopa riigid teevad tihedat koostööd terrorismivastases võitluses, seega olen uudise üle ülirõõmus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles