Ojuland: maailm on bin Ladenita märksa ohtlikum paik

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland
Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlamendi liikme Kristiina Ojulandi sõnul võib Osama bin Ladeni surm ajendada mosleminoori üle maailma tegudele, millel võivad olla väga traagilised tagajärjed.

«Parafraseerides paruness Thatcherit, on maailm ilma Osama bin Ladenita märksa ebastabiilsem ja ohtlikum paik meie kõigi jaoks,» ütles Ojuland ning selgitas, et bin Laden kujutas al-Qaeda juhina institutsionaliseeritud ohtu, millest oldi teadlik ning mille suhtes valvel.

«Selle asemel, et kergendatult hingata, peaks jõustruktuurid kõrgendama valmisolekut tegelemaks väheorganiseeritud rühmadest või üksikisikutest tulenevate ohtudega,» märkis Ojuland.

Samas lisas ta, et need meetmed peaks olema proportsionaalsed ega tohiks rikkuda inimõigusi või piirata kodanikuvabadusi. «Julgeoleku ja vabaduse dilemmas ei tohiks vabadus ka antud asjaolusid arvesse võttes jääda kaotajaks,» leidis Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles