Maailma liidrid tervitasid Osama bin Ladeni tapmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel
Saksamaa kantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

Paljud maailma poliitilised liidrid tervitasid uudist Osama bin Ladeni tapmisest, kuid hoiatasid, et terrorismivastane võitlus pole veel kaugeltki läbi.

Järjest liitusid suure võidu kuulutamisega ka erinevad Euroopa tipp-poliitikud. Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy õnnitles USAd sihikindluse eest. «Terrorismiharu sai ajaloolise löögi, kuid see pole Al-Qaeda lõpp,» lisas ta.

Saksamaa kantsler Angela Merkel nimetas bin Ladeni tapmist rahujõudude võiduks, kuid lisas, et kõik peavad jääma valvsaks, vahendab AFP.

Briti peaministri David Camoroni sõnul on tegu suure kergendusega.

Eelmisel nädalal avaldas Wikileaks, et Al-Qaeda on Euroopasse peitnud tuumapommi, mis plahvatab kui bin Laden kinni võetakse.

USA väljastas aga ülemaailmse reisihoiatuse kõigile USA kodanikele, teatades, et puhkeda võib ameeriklaste vastane vägivallalaine. Interpol hoiatas omakorda suurenenud terroriohu eest.

Venemaa nimetas bin Ladeni surma USA tõsiseks eduks. Seda tervitasid ka Türgi, Iraak, Jaapan, Afganistan ning mitmed teised riigid. Afganistani presidendi Hamid Karzai hinnangul tõestab aga bin Ladeni tabamine, et terrorism on juurdunud hoopis naaberriigis Pakistanis mitte Afganistanis.

Jeemeni valitsus tervitas bin Ladeni surma kui terrorismi lõpu algust.

Hamasi juht Gaza piirkonnas Ismail Haniya mõistis bin Ladeni tapmise aga hukka. «Mõistame hukka igasuguse püha sõdalase või moslemi ja araablase tapmise ja palume jumalal näidata talle oma halastust,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles