Öine reid šokeeris bin Ladeni naabreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin ladeni varjupaik Abbotabadis.
Osama bin ladeni varjupaik Abbotabadis. Foto: SCANPIX

Abbottabadis Osama bin Ladeni läheduses elanud hirmunud naabrid sõnasid, et neil polnud aimugi, et kolmekorruselises villas elas maailma kõige tagaotsitum äärmuslane.

Bin Ladeni tapmiseks tegid USA väed reidi üllatavalt Pakistani ühte turvalisemasse linna Abbottabadi, mis on ühtlasi populaarseks suvituspaigaks Pakistani põhjaosas, vahendab AFP. Linnas asub ka sõjaväeakadeemia.

«Mul polnud õrna aimugi, mis toimub,» sõnas kohalik elanik Waseem. «See on väga vaikne naabruskond, kõige rahulikum piirkond.»

Rätsep Ejaz Mahmood ütles, et kuulis täna varahommikul plahvatust ja nägi tulekera õhust tulemas.

Elanikud olid šokeeritud, kui kuulsid televisioonis bin Ladeni tapmisest nende kodulinnas.

«Olime masenduses. Oleme mures oma linna turvalisuse pärast. Nüüd on see maailma uudiste fookuses,» selgitas Mahmood.

Üks teine elanik selgitas, et plahvatused, helikopterid ja tulistamine ajas nad öösel üles ja koos mindi välja vaatama, mis toimub.

«Kuulsime kiirabi sireene ja julgeolekuinimesi karjumas. Nägime tuld ja leeke.. Kõik kardavad,» sõnas elanik, kes pelgas oma nime avaldada. «Politsei ja teised julgeolekutegelased on kogu piirkonna lindiga eraldanud ja meil ei lubata välja minna.»

Umbes kahe tunni autosõidu kaugusel pealinnast Islamabadist asuv linn on koduks suuremas osas sisserändajatele Swati orust ja Afganistanist.

Maja, milles bin Laden asus, paiknes kartulipõldude ja eukalüptipuude lähedal, mida ümbritsesid mäed.

Ruumikat maja ümbritsev müür on neli kuni kuus meetrit kõrge.

40-aastane elanik Mazhar Ahmed avaldas, et müüri pealt jookseb okastraadist läbi elektrikaabel. Samuti kirjeldati sündmuspaigalt rohkeid turvakaameraid kogu kompleksi ümbruses.

USA ametnikud teatasid, et olid üllatunud kui avaldati bin Ladeni hästiturvatud asupaik, kuna eelnevalt arvati, et ta peidab end kuskil rahutu Afganistani-Pakistani piiri lähedal.

«Me ei uskunud ka oma metsikumates mõtetes, et Osama bin Laden peatub selles majas,» avaldas ka kohalik autojuht Aurangzeb Khan.

Khani teatel oli maja omanik Arshadi nimeline mees, kes ostis lähedalasuvast poest iga kord 10-15 saia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles