Pakistan eitas Osama bin Ladeni varjamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani president Asif Ali Zardari
Pakistani president Asif Ali Zardari Foto: SCANPIX

Pakistan eitas süüdistust nagu oleksid nad varjanud terrorirühmituse Al-Qaeda juhti Osama bin Ladenit.

Ühendriikide võimud väljendasid imestust, kuidas sai bin Laden elada turvaliselt villas, mis asub Abbottabadi sõjaväeakadeemia vahetus läheduses, vahendas BBC.

Pakistani president Asif Ali Zardari kinnitas päevalehes Washington Post ilmunud arvamusloos, et Pakistan ei varja terroriste ning võimudel ei olnud Al-Qaeda juhi asukohast aimugi.

«Sellistel alusetutel oletustel võidakse teha põnevaid uudiseid, kuid need ei vasta tõele,» kinnitas Zardari. «Pakistanil on sarnaselt teistele riikidele sama palju põhjust põlata Al-Qaedat. Terrorismivastane sõda on nii Pakistani sõda kui Ameerika sõda.»

Zardari lisas, et Pakistan osales bin Ladeni tabamisoperatsioonis ning andis seal endast parima. USA riigipea Barack Obama rõhutas, et Pakistani abi oli ülioluline luureinfo hankimisel bin Ladeni kohta. Samas ei teavitanud Ühendriigid eelnevalt rünnakust Pakistani ega ühtegi teist riiki, kartes infoleket.

Zardari lisas veel, et just Pakistan võib olla terrorismi suurim ohver, kuna riigis on tsiviilisikute ja julegolekujõudude vastu toimunud mitmeid terrorirünnakuid.

«Meie sõdureid on surnud rohkem kui NATO-l ohvreid kokku. 2000 politseinikku, 30 000 süütut tsiviilisikut ning meie elanikkonna jaoks on kaotatud terve sotsiaalse arengu põlvkond,» möönis Zahari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles