USA peatas rünnakute kartuses Pakistani esinduste töö

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikides kardetakse Osama bin Ladeni tapmise järel islamiäärmuslaste rünnakuid. Pildil avaldavad USA vastu meelt Pakistani radikaalse Jamiat Ulema-i-Islam-Nazaryati (JUI-N) toetajad.
Ühendriikides kardetakse Osama bin Ladeni tapmise järel islamiäärmuslaste rünnakuid. Pildil avaldavad USA vastu meelt Pakistani radikaalse Jamiat Ulema-i-Islam-Nazaryati (JUI-N) toetajad. Foto: SCANPIX

Pakistanis asuvate Ühendriikide diplomaatiliste esinduste töö on päev pärast Al-Qaeda liidri Osama bin Ladeni tapmist häiritud.

«USA saatkond Islamabadis ja konsulaadid Peshawaris, Lahores ja Karachis on avalikkusele igapäevaseks tegevuseks suletud kuni järgmise teateni,» vahendas uudistevõrk AFP saatkonna teadet.

Saatkonna avalduse kohaselt töötavad esindused aga edasi ning on erakorraliste olukordade puhul avatud ka USA kodanikele.

Ühendriikide välisministeerium on hoiatanud välismaal elavaid ja välisriikidesse reisivaid USA kodanikke võimalike karistusrünnakute ning Ühendriikide-vastase vägivallapuhangu eest. Hoiatus kehtib kuni 1. augustini.

Pakistanis tegutsev islamiliikumise Taliban kohalik haru lubas maailma esiterroristiks peetava bin Ladeni tapmise eest Ühendriikide ja Pakistani võimudele ning julgeolekujõududele kätte maksta.

Pakistan on tugevdanud riigis märgatavalt julgeolekut. Lisaks Abbottabadi linnale, kus bin Laden tapeti, on sõdurid saadetud ka pealinna Islamabadi ning Lahore ja Karachi tänavatele, kus valitsushoonete ning diplomaatiliste esinduste ette on rajatud ka teetõkkeid ning veetud okastraat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles