Eesti taksodele kaalutakse kollaseid numbrimärke

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas tulevikus on Eesti taksode numbrimärgid hoopis kollased?
Kas tulevikus on Eesti taksode numbrimärgid hoopis kollased? Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Rahandusministeeriumi soovitusel võiks sarnaselt Rootsi või Leeduga ka Eestis sõitvad taksod saada endale kollased numbrimärgid.

Taksosid tavasõidukitest eristavad numbrimärgid aitaksid teha lõpu kindlustuspettustele ja ohjeldada piraattaksondust, vahendavad ERR Uudised.

Nimelt väidab rahandusministeerium, et taksojuhid eksitavad sageli kindlustusfirmasid, jättes teatamata kindlustamisele kuuluva sõiduki taksona kasutamise asjaolust.  If P&C Insurance ASi kommunikatsioonijuhi Heidi Vilu sõnul kehtib neil laias laastus taksodele kolm korda kõrgem kindlustusmäär, kuivõrd taksodega toimunud kindlustusjuhtumite tihedus on läbi aastate olnud 2,5-3 korda suurem kui muudel sõiduautodel.

Taksojuhtide liidu juhatuse liige Lembit Poolak ütles, et statistika kajastab taksojuhtide osalusel toimunud liiklusõnnetuste arvu, mitte aga seda, kas õnnetuse põhjustas taksojuht või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles