Raid: Eesti looduslikke pühapaiku ohustab enim korruptsioon

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid.
Juku-Kalle Raid. Foto: Toomas Huik

Eesti pühapaiku ohustab enim korruptsioon ja vastutuse veeretamine ühelt ametkonnalt teisele, ütles riigikogus äsja moodustatud looduslike pühapaikade toetusrühma aseesimees Juku-Kalle Raid.

Tema sõnul kuulub osa looduslikke pühapaiku praegu muinsuskaitse ameti alla, osa aga keskkonnaministeeriumi haldusalasse. «See tähendab, et käib ühelt ametkonnalt teisele palli veeretamine, aga keegi ei taha vastutada,» ütles Raid ERR Uudistele.

Tema sõnul tekitab probleeme ka näiteks raielubade väljastmine. «See tekitab võimaluse igasuguseks korruptsiooniks, ebaseaduslikuks raieks ja milleks kõigeks veel. Sellele tuleb kuidagi piir panna,» nentis ta.

Raid lisas, et hiljemalt paari nädala pärast on toetusrühmal olemas täielik ülevaade looduslike pühapaikade olukorrast ning sellest lähtuvalt kujundatakse toetusrühma edasine tegevus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles