Ilves ja Luksemburgi peaminister: euroala pole kriisis

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Jean-Claude Juncker
Toomas Hendrik Ilves ja Jean-Claude Juncker Foto: Erik Peinar

President Toomas Hendrik Ilves ja Luksemburgi peaminister Jean-Claude Juncker kinnitasid täna, et euroala ei ole kriisis ning euro-riikide võimuses on ala veelgi tugevamaks ja edukamaks muuta.

«Me vajame kõikide – just kõikide – euroala riikide vastutustundlikku majanduspoliitikat, mis tähendab, et kõik vaatavad ja näevad sisepoliitilistest hetkehuvidest kaugemale,» rõhutas Eesti riigipea.

Ilves lisas, et Euroopa Liidus käivitatud stabiilsuse ja kasvu pakti reform koos rangete eelarvereeglitega annab meile tulevikus võimaluse ennetada kriiside teket ning tegutseda tõsiste probleemide korral senisest jõulisemalt.

«Probleemriigid peavad kinni pidama oma rahvuslikes reformiprogrammides sätestatud kohustustest, et vältida uusi usalduskriise,» selgitas ta.

Ilves ja Juncker rääkisid Euroopa Liidu kui organisatsiooni tugevdamisest ning väiksemate riikide osalusest ühenduse otsuste tegemisel.

Ilvese väitel on siin vajalik tugev Euroopa Komisjon kui Euroopa Liidu selgroog, mis ühendab ja vajadusel tasandab erinevusi ning annab kõigile liikmesmaadele – sõltumata nende suurusest – võrdse positsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles