Pakistani president tõrjus süüdistusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani president Asif Ali Zardari (paremal) jälgimas USA presidenti Barack Obamat.
Pakistani president Asif Ali Zardari (paremal) jälgimas USA presidenti Barack Obamat. Foto: SCANPIX

Pakistani president teatas täna, et süüdistused nagu tema riik oleks äärmuslaste varjupaik, on täiesti alusetud ja rõhutas, et riigi pikaajaline abi oli eelduseks Osama bin Ladeni tabamisel.

President Asif Ali Zardari kaitsekõne järgnes Washingtoni hoiatusele, et nad uurivad, kuidas Al-Qaeda juht Pakistanis tuvastamatult ja luksuses elada sai.

Ametnike sõnul tõestasid DNA-testid, et mees, kes USA eriüksuse poolt Abbottabadis tapeti on islamistliku terrorivõgustiku juht.

USA presidendi Barack Obama terrorismivastane nõunik John Brennan sõnas aga, et on kujuteldamatu, et bin Ladenil polnud tugivõrgustikku Pakistanis.

«Mõned on USA meedias väitnud, et Pakistanil puudub visadus terrorismi vastu võitlemises või veelgi hullem, et oleme silmakirjalikud ja tegelikult kaitsesime terroristi, keda väitsime jälitavat,» teatas Zardari Washington Posti vahendusel. «Taolised põhjendamatud spekulatsioonid võivad olla põnevad uudised, kuid ei peegelda fakte.»

«Kümme aastat koostööd ja partnerlust USA ja Pakistani vahel on viinud Osama bin Ladeni kõrvaldamiseni.»

Nii Afganistani kui ka India võimud sünasid aga, et bin Ladeni avastamine nii lähedal Islamabadile viitab selgelt Pakistani sõjaväe ja luureteenistuse tippametnike topeltmängule.

40 minutit kestnud operatsiooni käigus tungisid relvastatud USA sõdurid enam kui miljon eurot maksvasse hästiturvatud elamukompleksi. Sellele vaatamata ei usu paljud kohalikud uSA versiooni juhtunust.

«Mitte keegi ei usu seda. Me pole siin ühtegi araablast näinud,» sõnas bin Ladeni viimase elukoha läheduses elav 61-aastane Bashir Qureshi. «Nad ütlevad, et viskasid tema surnukeha merre ! See on vale, ta polnud siin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles