Anvelt: tööinimeste kõrval otsivad võõrsil teenistust ka kurikaelad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Postimees

Eestist lähevad paljud korralikud tööinimesed välismaale, kuid koos sellega on sama teinud ka paljud kurikaelad, seetõttu on Skandinaavia politseinike tõstatatud Balti kurjategijate probleem tõsine, ütles riigikogu liige Andres Anvelt.

Anvelt ei arva, et piiril passikontrolli kehtestamine reaalselt arutlusele tuleks või poliitiliselt mõistlik oleks, aga tema hinnangul peaks Skandinaavia politseinike hinnang mõjuma Eestis äratuskellana, et meie kuritegevuse vastases võitluses ei ole kõik nii ilus ja roosa, nagu statistiliselt on püütud näidata, vahendas ERR Uudised.

Olukorra parandamine ei ole riigikogulase hinnangul üleöö võimalik, kuid eelkõige tuleb teha rahvusvahelist koostööd ning tähtis roll on ka sideohvitseridel, kelle arvu on viimastel aastatel kokku tõmmatud.

«Teine asi on muidugi see, mida pean väga oluliseks ja mis on viimasel ajal Eestis longanud - kindlasti on selle taga ressursipuudus viimastel aastatel - et meie võimekus võidelda varjatud kuritegevusega on tunduvalt langenud,» tõi Anvelt välja.

Tema arvates tuleks nüüd, mil majanduslanguusest on välja jõutud, sisejulgeoleku rahastamine tõsiselt üle vaadata, kuna see on väga nutuses seisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles