Eesti juveeliröövel läheb Inglismaal kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juveelipood
Juveelipood Foto: SCANPIX

Briti politseinikud lendasid teisipäeval Eestisse, et viia relvastatud juveeliröövides kahtlustatuna kohtu ette äsja Eestis vanglast vabanenud 31-aastane mees, kirjutab Yorkshire Evening Post.

Briti ajalehe andmetel peeti narkokuritegude tõttu Eestis vangis istunud mees pärast vabanemist Euroopa vahistamismääruse alusel kinni, süüdistatuna 2007. aasta 13. veebruaril Inglismaal Leedsis toime pandud juveeliäri röövis.

Yorkshire politseinikud lendasid teisipäeval Eestisse, et viia mees kolmapäeval Leedsi kohtu ette.

2007. aasta 13. veebruaril sisenes relvastatud jõuk Berry's juveeliärisse ning lahkus saagiga, mille väärtus on inglise naelased kuuekohaline summa. Kaks relvastatud meest ähvardasid kaupluse töötajaid, samal ajal kui kaks meest lõhkusid haamritega vitriine ja krabasid saaki.

Leedsi kohus on seoses juveeliäride röövimisega varem vangi mõistnud viis eestlast - samasse jõuku kuulunud Reigo ja Joonas kannavad Inglismaal 12-aastast, Sander 11-aastast ning Ivo ja Kristo kümneaastast vangistust.

Eestlaste jõugud on Briti politsei andmetel pannud viimase kuue aasta jooksul toime relvastatud rööve lisaks Suurbritanniale ka Soomes, Itaalias ja Rootsis. Kokku hinnatakse kahjude suuruseks üle miljoni naela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles