Tulevahetuses Võrumaal hukkus üks inimene, kolm politseinikku said viga, neist üks suri haiglas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Postimees.ee

Täna kella 13 paiku Võrumaal Meremäe vallas Võmmorski külas toimunud tulevahetuses hukkus üks tsiviilisik ning said haavata kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti (PPA) ametnik, kaitsepolitseinik suri hiljem haiglas.

Tulevahetus puhkes kriminaalmenetluse raames teostatava läbiotsimise käigus, teatas riigiprokuratuur. «Tegu oli riigiprokuratuuri ja kaitsepolitseiameti kriminaalmenetlusega, kus uuriti võimalikku relvade ebaseaduslikku käitlemist,» täpsustas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Raskeid kehavigastusi saanud politseiametnikud toimetati haiglasse. Politseinike omakseid on juhtunust teavitatud.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahari sõnul oli üks kaitsepolitseinik kriitilises seisus. Hiljem teatati tema surmast. Kahari väitel alustas tulevahetust tsiviilisik, kes suri tulistamises saadud vigastustesse.

Sündmuskohal surma saanud inimene oli praegustel andmetel ainus eraisik, kes tulevahetuses osales. «Kes keda tulistas, peab kriminaalmenetlus välja selgitama,» ütles Kadri Tammai. Tema kinnitusel ei olnud eraisik küll kriminaalmenetluses kahtlustatav, kuid tema kodus viidi läbi menetlustoiminguid.

Sündmuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel. «Meil vajavad väga paljud asjad praegu väljaselgitamist, seetõttu on avalikkusele antav info väga napp,» sõnas Tammai.

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku mõrvakatset käsitleva paragrahvi järgi. Kriminaalasja menetleb PPA kriminaalpolitseiosakond ja juhib riigiprokuratuur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles