Ergma kuluhüvitise kärpeks vajadust ei näe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma Postimehe arvamusliidrite lõunal.
Ene Ergma Postimehe arvamusliidrite lõunal. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu esimees Ene Ergma ei näe vajadust uuesti kärpida parlamendiliikmete kuluhüvitisi, mis uue koosseisuga tõusid tagasi varasema 10 protsendi asemel kuni 30 protsendini lihtliikme palgast.

«Riigikogu tööga kaasnevad kulud. Iga inimene peab hüvitist kasutama normaalselt. Ongi kõik,» ütles Ergma ERRi uudisteportaalile.

Ergma selgitas, et möödunud korral tuli kuluhüvitiste kärpeks initsiatiiv juhatuselt seetõttu, et saadikud ei saanud ise oma palka muuta ajal, kui kogu riigis toimus palgakasvu vähenemine.

Parlamendiliikme tööga kaasnevate kulude hüvitamist peab Ergma pigem loomulikuks ning ta ei näe praegu vajadust, miks peab jälle olema keegi piitsaga juures, et tehke seda või tehke teist.

«Riigikogu liige ei ole kohustatud kasutama eelpool mainitud võimalust ja eeldan, et ta oskab mõistlikult kasutada kuluhüvitisi ilma juhatuse sekkumiseta,» sõnas Ergma Postimees.ee'le.

Riigikogu eelmine koosseis võttis 2009. aasta alguses vastu seaduse, mis vähendas kuludokumentide alusel makstava hüvitise suurust 30 protsendilt kuni 10 protsendini lihtliikme palgast, kuid see muudatus kehtis vaid riigikogu eelmise koosseisu liikmetele.

26. märtsil volitused saanud 12. riigikogu koosseisu liikmete palk on 3134 eurot, sellele lisandub esinduskulu kuni 940 eurot ja kaugemalt pealinna tööle tulijale korterihüvitis kuni 626 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles