Norra suursaadik: piirikontrolli tugevdamine Balti riikidele ei ole üldse teemaks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula.

Norra ei kavatse taotleda Schengeni režiimi muutmist ega tugevdada piirikontrolli Balti riikidele, ütleb Norra suursaadik Eestis, Lise Kleven Grevstad.

«Ma tahan rõhutada, et see ei ole üldse teemaks Eesti ja Norra riikide vahel,» sõnas suursaadik Postimees.ee’le ja tuletas meelde, et meedias oma kriitikat väljendanud politseinike esindusorganisatsiooni Politiets Fellesforbund arvamused ei ole valitsuse seisukohad.

Grevstad märkis, et Norra vanglates on praegu 1200 välismaa kodanikku, kellest vaid viis on pärit Eestist. Suursaadik lisas, et ka Norra justiitsminister Knut Storberget on väga selgelt väljendanud seisukohta, et Norra ei kavatse taotleda Schengeni režiimi muutmist.

«Minu kui Norra suursaadiku jaoks Eestis on väga oluline neid seisukohti väljendada,» osutas Grevstad.

Läinud nädalal vahendas Norra meediaväljaanne VG sealse politseinike esindusorganisatsiooni Politiets Fellesforbund juhi kirja sealsele justiitsministrile, kus kurdeti, et Norra organiseeritud kuritegevusest pärineb suur osa Baltimaadest ning vajalikuks võib osutuda piirikontrolli tugevdamine. Nii pöördumises Norra justiitsministrile kui ka Postimehes täna avaldatud intervjuus panid Norra politseinike esindajad iseäranis suure süü Baltikumi maffia levikus Eesti, Läti ja Leedu poliitikute õlgadele, kes on politsei eelarvet talumatult palju kärpinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles