Kurikuulus Odessa-Mama ei näi väsivat (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumaja. Foto on illustreeriv.
Elumaja. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast mitut artiklit, politseireidi ja Postimehe korraldatud ehitajate ümarlauda ehitasid ukrainlased illegaalselt Tallinna uut kohtumaja edasi.

Ukrainast ehitajaid massiliselt Eesti ehitusplatsidele toov ärinaine Evi-Julia Stumbris (51) jätkab koostööd kohalike ehitusfirmadega. Alles möödunud nädalal saabus Ukrainast uus sats töölisi. Kusjuures politsei kinnitusel pole naine kunagi ehitusmehi ametlikult Eestisse tööle registreerinudki. Ainus, mis ta pärast meediatähelepanu tegi – vahetas välja kõik oma telefoninumbrid.

Ent Stumbrise ärimudel näib kõigele vaatamata edasi töötavat. Näiteks ühes Tallinnas Nõmmel asuvas suures eramajas elab paarkümmend Stumbrise toodud ukrainlast. Näod selles majas vahetuvad pidevalt, sest need, kes politseile vahele jäävad või julgevad nõuda lubatud palka, saadetakse tagasi koduriiki.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles