Hääletajate sarivägistaja süüdimõistmine jäi jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hääletaja
Hääletaja Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Maanteel hääletanud nelja neiu vägistamise eest Harju maakohtu otsusel karistada saanud Lätist pärit Guntars Kaziksi süüdimõistmine jäi jõusse ka Tallinna ringkonnakohtus.

Kaasuse viis Tallinna ringkonnakohtusse Kaziks ise, väites apellatsioonkaebuses, et tema süü seksuaalkuritegudes pole tõendatud ning ringkonnakohus peaks esimese astme kohtu otsuse tühistama.

Tallinna ringkonnakohus leidis siiski, et maakohtu süüdimõistva lahendi muutmiseks puudub alus ning jättis Kaziksi apellatsioonkaebuse rahuldamata.

Harju maakohus leidis mullu oktoobris, et 43-aastase Kaziksi süü on kõigis neljas kuriteoepisoodis tõendatud. Kohus nõustus karistuse määramisel prokuröri nõutuga ning saatis mehe 15 aastaks trellide taha. Ühtlasi rakendas kohus Kaziksi osas karistusjärgse kinnipidamise võimalust.

Eeluurimisel kogutud andmetel vägistas Kaziks tunamullu oktoobrist kuni novembrini Harju maakonnas erinevates kohtades neli noort neidu, kes olid eelnevalt tee ääres hääletanud ja kelle süüdistatav oma auto peale võttis.

Prokuratuur esitas Kaziksile süüdistuse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb korduvat ja alaealiste suhtes toime pandud vägistamist.

Süüdistatav on varem kuus korda kriminaalkorras karistatud, sealhulgas seksuaalkuritegude eest.

Viimati oli Guntars Kaziks kohtu ees 2006. aasta märtsis, kui Tartu maakohus mõistis ta süüdi ähvardamises, kehalises väärkohtlemises ning seadusliku aluseta vabaduse võtmises ning karistas kahe aasta ja ühe kuu pikkuse vangistusega.

2008. aasta veebruaris taotles Kaziks enda ennetähtaegset vabastamist ja allutamist elektroonilise järelevalve alla, kuid kohus polnud toona sellega nõus. Mees vabanes vanglast tunamullu jaanuaris, kui tema karistusaeg läbi sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles