Töölised sisenesid Fukushima reaktorihoonesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhufoto purustustest Fukushima 1. tuumaelektrijaama esimeses enegiaplokis.
Õhufoto purustustest Fukushima 1. tuumaelektrijaama esimeses enegiaplokis. Foto: SCANPIX

Töölised sisenesid täna esimest korda Fukushima 1. tuumajaama reaktorihoonesse pärast seda, kui rajatises leidis 11. märtsi Jaapani maavärina ja tsunami järel aset rida plahvatusi.

Seni peeti reaktorihoonet liiga ohtlikuks, et inimesed sinna siseneda saaksid. Kaks töölist, peas gaasimaskid, seljas kaitserõivad ja kaasas hapnikupaagid, astusid täna hoonesse, kus asub tuumajaama esimene reaktor, et mõõta selle radiatsioonitaset. Tegemist on ühega neljast reaktorist, mis Fukushimas tõsiselt kahjustada sai, vahendas AFP.

Jaama operaatorfirma TEPCO kavatseb reaktorihoonesse saata tänase päeva jooksul vähemalt 12 töölist, kelle ülesanne on sisse seada ventilatsioonisüsteem, et rajatises õhu radioaktiivsust vähendada. Töölised viibivad TEPCO sõnul hoones maksimaalselt 10 minutit.

TEPCO asub seejärel ehitama uut jahutussüsteemi, et reguleerida reaktori temperatuuri, mis pärast kahe kuu tagust looduskatastroofi on üle kuumenenud. Selle tööga loodab TEPCO valmis saada selle kuu lõpuks või juuni alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles