Praxis: ametnike palkadest pole mõtet praegu rääkida

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Uudelepp.
Annika Uudelepp. Foto: Toomas Huik.

Praegu pole mõistlik rääkida ei ametnike palkade lausalisest külmutamisest ega tõstmisest, sest see võib pidurdada vajalikke ümberkorraldusi, arvab poliitikauuringute keskuse Praxis juhatuse esimees Annika Uudelepp.

Uudelepa arvates on riigil kindlasti võimalik oma paljusid tegevusi paremini organiseerida, tõhusamalt ja loogilisemalt korraldada, sest seda vajadust ei lahendanud majanduskriis kaugeltki ära, kirjutas ERR Uudised.

«Kui nende ümberkorralduste tulemusena on võimalik tööd teha kvaliteetsemalt ja väiksemate kogukuludega, võib olla teatud ametikohtadel vajalik ka palka tõsta,» ütles ta.

Uudelepa hinnangul ei ole praegu mõistlik rääkida ei lausaliselt palkade külmutamisest ega tõstmisest - see võib vajalikke ümberkorraldusi isegi pärssida, sest mitmetes töövaldkondades on vaja tõsta ametnike kompetentse ja see tähendab kõrgemat kvalifikatsiooni, mis eeldabki suuremat töötasu.

Analüütiku arvates ei ole Eesti avaliku sektori palgad üldises plaanis kehvad ka praegu, aga see ei tähenda, et need oleksid tingimata parimas tasakaalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles