Tallinki laevalt vette hüpanud mees jäi kadunuks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki reisilaev Romantika.
Tallinki reisilaev Romantika. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna öösel hüppas Tallinnast Stockholmi teel olnud reisilaeva Romantika pardalt keset Läänemerd vette Rootsi kodanikust noormees.

Vahetult pärast keskööd, Eesti aja järgi kell 00.05 sai Romantika meeskond teate vette hüpanud reisijast, rääkis Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne Postimees.ee'le.

«Neli reisijat teatasid napilt pärast kella 12, et nägid noormeest üle 6. teki parda hüppamas.»

Koheselt teavitati Turu merepäästekeskust ning alustati päästeoperatsiooni, milles osalesid ka lähedal asunud laevad Silja Serenade ja Viking Line'i Gabriella. Turu merepäästekeskusest saadeti kohale ka helikopter, samuti oli kohapeal Soome alus Pohjala.

«Kehvad ilmastikuolud ehk kuni 5-meetrised lained, pimedus ja pilvisus raskendasid inimese leidmist ning kella 3.30 paiku lõpetati laevade päästeoperatsioon tulemusteta,» ütles Lääne.

Tema sõnul hakkab juhtumiga edasi tegelema Soome politsei, kuna see juhtus Soome vetes. Appi võetakse ka Rootsi politsei, sest tegemist oli 1985. aastal sündinud Rootsi kodanikuga.

«Romantika hilineb vahejuhtumi tõttu Stockholmi ligi 2,5 tundi ning sellest teavitatakse ka reisijaid,» rääkis Lääne.

Päästeoperatsioonis osalemise tõttu hilineb 1,5 tunni võrra sihtsadamasse ka Silja Serenade, kuid laevade edasisi reise antud hilinemised enam ei puuduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles