Riik maksab hukkunud politseiniku omastele kümne aasta palga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kella 13 paiku Võru- ja Põlvamaa piiril toimunud tulevahetuses hukkus üks tsiviilisik ning said haavata kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti (PPA) ametnik, üks kaitsepolitseinik suri hiljem haiglas.
Täna kella 13 paiku Võru- ja Põlvamaa piiril toimunud tulevahetuses hukkus üks tsiviilisik ning said haavata kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti (PPA) ametnik, üks kaitsepolitseinik suri hiljem haiglas. Foto: Kristjan Teedema

Vastavalt seadusele makstakse eile Põlvamaal toimunud tulistamises hukkunud kaitsepolitseiniku Tarmo Lauli omastele hüvitist 10 aasta ametipalga ulatuses.

Hüvitise maksmist teenistusülesannete täitmisel hukkunud politseiametniku lähedastele reguleerib politsei- ja piirivalveseadus, selgitas siseministeeriumi pressiesindaja.

Kui politseiametnik hukkub teenistusülesannete täitmisel õnnetusjuhtumi või vägivalla tagajärjel, maksab riik tema lastele, vanematele ja lesele ning tema ülalpidamisel olnud teistele isikutele ühekordset hüvitist kokku hukkunu kümne aasta palga ulatuses.

Tarmo Laul oli abielus, tema peres kasvab kaks poega.

Samuti korraldab riik Lauli matuse ning kannab selle korraldamise kulud, see tähendab hukkunu transpordi, tuhastamise või matmise ning leinatalituse eest.

Seda, kas hukkunule korraldatakse matused politsei poolt, ei osanud kaitsepolitsei komissar Andres Kahar esialgu veel öelda: «Selle osas peame kõigepealt küsima omastelt, lähtudes nende soovist otsustame,» sõnas ta.

Küll aga avas kaitsepolitseiamet täna kell 13 Lauli mälestamiseks kaastunderaamatu. Kaastunnet avaldada soovijatel palutakse siseneda Kaitsepolitseiameti peamajja Tallinnas, Toompuiestee 3 peauksest ja pöörduda ameti korrapidaja poole.

Eile kella 13 paiku avas Põlvamaal Piusa külas salarelvavedu puudutava kriminaalmenetluse raames toimunud läbiotsimise ajal majaomanik, 56-aastane Ago Ursel Waaks politseinike pihta tule. Tulevahetuses hukkus Waaks, said haavata kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti ametnik. Kaitsepolitseinik Tarmo Laul suri hiljem haiglas.

Laul teenis Eesti riiki alates 1997. aastast – kõigepealt politseiametis ja alates 2001. aastast kaitsepolitseiametis. Teda on teenistusülesannete kohusetruu täitmise ja väga heade töötulemuste eest korduvalt autasustatud. President Toomas Hendrik Ilves otsustas Tarmo Laulile postuumselt annetada Kotkaristi kuldristi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles