Saaremaal hävis küünlast alguse saanud tulekahjus elumaja (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünal
Küünal Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Saaremaal hävis möödunud ööl tulekahjus elumaja, hoonest pääsesid maja peremees, kaks kitse ja koer koos kahe kutsikaga.

Veidi peale südaööd sai häirekeskus teate tulekahjust Saaremaa vallas Mägi-Kurdla külas. Teataja sõnul oli küla kohal näha tulekuma ning ta arvas, et tegemist võib olla tulekahjuga.

Helistaja liikus tulekuma suunas ja andis mõne aja pärast teada, et põles vana talumaja. Majast oli välja pääsenud maja peremees.

Päästjate saabudes põles maja lausleegiga ning sisse oli kukkunud hoone katus. Tulekahju lokaliseeriti kell 1.44 ning kustutati lõplikult kell 3.13.

Esialgsetel andmetel võis tulekahju alguse saada põlema jäänud küünlast. Majas viibinud mehe äratas unest tööle hakanud suitsuandur, mis küll ei olnud paigaldatud lakke, vaid lebas laual. Peremees toimetati tervisekontrolliks haiglasse. Tulekahjust pääsesid veel kaks kitse ja koer koos kahe kutsikaga.

«Head inimesed, rõhutame, et küünal tuleb paigutada ohutusse kohta ja kindlale, mittepõlevale alusele. Kindlasti ei tohi seda jätta järelevalveta. Seekord päästis inimelu selgelt suitsuandur. Oleme selle eest tänulikud, kuid siiski tuletame meelde, et suitsuandur tuleb paigaldada lakke,» kirjutas Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais pressiteates.

Õigesti paigaldatud suitsuandur hakkab tööle ruumis levivate põlemisjääkide ja suitsu peale, andes häire siis, kui pääsemine ja tule kustutamine on inimesele endale veel jõukohane. «Kui võtate anduri patarei vahetamiseks või puhastamiseks laest alla, pange ta sinna ka kohe tagasi. Ei või iial teada, kas ta riiulile või lauale unustatuna teid põlengust säästa võib, sest suits ei pruugi jõuda selliselt õigel ajal andurini,» lausus Kais ja lisas, et vastu talve oma kodust ilma jäämine on ränk ning veel rängem on teadmine, et seda oleks saanud täielikult vältida, kustutades küünla õigel ajal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles