Korrakaitsjad pidasid Moskva lähistel kinni 510 Vietnamist pärit illegaali

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultranatsionalistide meeleavalduses 1. mail Moskvas nõuti muu hulgas immigrantide lahkumist.
Ultranatsionalistide meeleavalduses 1. mail Moskvas nõuti muu hulgas immigrantide lahkumist. Foto: SCANPIX

Venemaa korrakaitsejõud pidasid Moskva lähistel Malahhovka külas kinni 510 Vietnamist pärit illegaali.

Vietnamlased töötasid ebaseaduslikult õmblusvabrikus, vahendas RIA Novosti. Nende elupaik asus sama vabriku territooriumil.

Korrakaitsejõudude ühisoperatsioonis osalesid julgeolekuteenistuse (FSB), kohaliku politsei ja migratsiooniameti töötajad.

Migratsiooniameti pressisekretär Zalina Kornilova rääkis, et kinnipeetute seas on nii mehi kui naisi, lisaks on mõned naised lapseootel.

Mitte ühelgi vietnamlasel polnud dokumente, keegi neist ei oska vene keelt. Kornilova sõnul töötasid illegaalid tehases esimesel korrusel. Sama hoone teisel korrusel asusid nende eluruumid, kus olid absoluutselt ebasanitaarsed tingimused ja kus rikuti tõsiselt tuleohutuseeskirju, lisas ta.

Venemaa on hakanud tõsiselt võitlema ebaseaduslike immigrantidega, kes saabuvad Moskvasse ja teistesse suurlinnadesse peamiselt Kesk-Aasiast. Ametnike oletusel on umbes kümme protsenti tööjõust pärit väljapoolt Venemaad.

Aprillis leidsid ametnikud Moskvast nn maa-aluse linna, kus elas üle saja Kesk-Aasiast pärit illegaali.

Moskva linnapea Sergei Sobjanin ütles hiljuti, et oletatavasti on 15 miljoni elanikuga Venemaa pealinnas kaks miljonit illegaalset immigranti. Migratsiooniameti väitel on immigrante 340 000, neist 155 000 pole end registreerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles