Egiptuse ekssiseminister mõisteti vangi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse endine siseminister Habib al-Adly president Hosni Mubaraki portree ees.
Egiptuse endine siseminister Habib al-Adly president Hosni Mubaraki portree ees. Foto: SCANPIX

Kairo kohus mõistis egiptlaste seas vihatud endise siseministri Habib al-Adly 12 aastaks vangi, kuna leidis, et ta on süüdi rahapesus ja hangeldamises.

Lisaks vanglakaristusele määras kohus Adlyle ka rahatrahvi, mis ulatub ligi 15 miljoni Egiptuse naelani (üle 1,93 miljoni euro). Pole teada, kas Adly kavatseb kohtu otsuse edasi kaevata, teatas BBC.

Rahvaülestõusu järel kukutatud president Hosni Mubaraki režiimis oli endisel julgeolekuteenistuse juhil Adlyl oluline roll.

Lisaks rahapesule ja hangeldamisele süüdistatakse endist ministrit aga veel ka selles, et ta andis käsu avada meeleavaldajate pihta tuli. Süüdimõistmise korral võib Adlyt oodata ees surmanuhtlus.

Mubaraki ametist lahkumiseni viinud sündmuste käigus tapeti Egiptuse uurimisgrupi andmetel vähemalt 846 ja sai viga üle 6400 tsiviilisiku. 18 päeva kestnud rahutuste käigus sai surma ka 26 politseinikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles