Taal peab Merkot üheks Eesti olulisematest ettevõtetest

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal
Olari Taal Foto: Toomas Huik

Olari Taal, kes asub tõenäoliselt ehitusfirma Merko nõukogu liikmeks peab Merkot üheks Eesti olulisimaks ettevõtteks.


«Imponeeriv on see, kuidas ettevõte on suutnud keerulistes oludes ja raskel turul jätkuvalt kasvada,» ütles Taal.

Tema sõnul on Eestisse jäänud ühe käe sõrmedel üles loetavad kohalikul kapitalil baseeruvad ettevõtted, mis on suutnud murda end juhtivatele positsioonidele ka väljaspool Eestit.

«Merko Ehituse jaoks on kindlasti võtmeküsimus, kuidas oma tugeva meeskonna ja bilansiga sel kõikuval turul teha järgmine hüpe mahtude kasvu suunas,» ütles Taal.

Olari Taalile ei kuulu AS Merko Ehitus aktsiaid

AS Merko Ehitus teatel on Olari Taal ja Indrek Neivelt oma nõusoleku kandideerimiseks andnud. Nõukogu liikme staatuse peab kinnitama Merko Ehituse aktsionäride üldkoosolek, mille ettevõte kutsub kokku 31. oktoobril 2008.

Merko Ehituse nõukogu esimehe Tõnu Toomiku sõnul on konkurents ehitusturul jõudnud uude faasi, lisaks ei ole välistatud Merko Ehituse laienemine tänastelt koduturgudelt Balti riikidest väljapoole.

«Tugevalt kapitaliseeritud Merko Ehitusel on head võimalused väljuda tänasest majanduslangusest uude tõusufaasi tugevamana kui sisenesime. Olari Taal ja Indrek Neivelt on Eesti ettevõtluse ja juhtimistegevuse ühed sümbolid ja meil on hea meel, et saame nende kompetentsi kaasates tugevdada Merko Ehituse meeskonda,» ütles Toomik.

Merko praegused nõukogu liikmed on Jaan Mäe, Teet Roopalu ja nõukogu esimees Tõnu Toomik. Merko Ehituse juhatuse esimehena töötab alates 2008 aasta septembrist Tiit Roben.

Merko Ehitus on Baltimaade juhtiv ehituskontsern, mille 2007 aasta konsolideeritud käive moodustas 5.510 miljardit ja kasum 545 miljonit krooni. Kontsern annab tööd enam kui tuhandele inimesele

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles