Obama: bin Ladeni tapmine oli USA sõnum terroristidele

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama Midtowni tuletõrjedepoos.
Barack Obama Midtowni tuletõrjedepoos. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kinnitas New Yorgis peetud kõnes, et Ühendriigid ei unusta kunagi 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakuid.

«Kui me ütleme, et ei unusta kunagi, siis me ka mõtleme öeldut,» kinnitas Obama Manhattanil asuvas tuletõrjedepoos peetud kõnes, milles kinnitas, et Al-Qaeda arvatava liidri Osama bin Ladeni tapmine saatis terroristidele sõnumi, vahendas uudistevõrk AFP.

Obama tänas tuletõrjujate panust 2001. aasta terrorirünnakute ajal. Päästetööde käigus hukkus üle 340 tuletõrjuja ning 60 politseinikku, kellest suurem osa jäid kokku varisenud Maailma Kaubanduskeskuse tornide rusude alla.

«See on sümboolne paik, mis räägib ligi kümne aasta tagusel hirmsal päeval tehtud erakordsetest ohverdustest,» lausus Obama tuletõrjujatele, kinnitades, et nende ennastsalgavaid ohverdusi mäletatakse igavesti.

Obama saabus New Yorki selleks, et pidada kõne 11. septembri terrorirünnaku sümboli Ground Zero juures. Viimane tähistab ala, kus asusid New Yorgi kokkukukkunud kaksiktornid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles